Kde si (ne)mohu zřídit výdejní místo?

Komunitní výdejní místo si můžete zřídit v podstatě kdekoliv, kde je dostatek prostoru a dobrý přístup, kde máte možnost mít lednici (podmínka pro aktivaci Skupiny) a kde je čisto, sucho a kde nejsou plísně.

Může to být u vás doma, v obchůdku se zdravou výživou nebo třeba kavárně. Pokud nejste přímo provozovatel některé ze zmiňovaných možností, je potřeba se ještě před založením Nákupní skupiny domluvit na možnosti pronájmu nebo zapůjčení prostor s majiteli.

Výdej a uskladnění zboží musí také probíhat v souladu s legislativou, s odborníky jsme tak dali dohromady dokument Základy HACCP, který shrnuje základní požadavky pro výdej v komunitních výdejních místech. Pro profesionální výdejní místa v obchůdcích či kavárnách máme k dispozici kompletní dokumentaci HACCP. Tady by měl být prostor navíc zkolaudovaný jako potravinářský podnik.

Není možné zřídit si pohyblivé výdejní místo (například vydávat z auta v termoboxech) a nedoporučujeme ani špatně přístupná místa, jako je byt v patře bez výtahu.

Podívejte se, jak si výdejní místo uspořádala Organizátorka Simona z Brna:


Jak se vám tato odpověď líbí?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)