Může mi na výdejní místo přijít kontrola z úřadů?

Žádný takový případ po celou dobu fungování Scuku (od poloviny března 2018) neevidujeme. Teoreticky se to ale stát může.

Důležité je, abyste při převzetí a výdeji zboží postupovali podle našeho HACCP dokumentu pro výdejní místa, který byste měli mít vytištěný a vyplněný a při případné kontrole ho mohli předložit. Pokud by ke kontrole došlo, určitě nás kontaktujte, pomůžeme objasnit kontrolním úřadům celý proces fungování Scuku, který jim může být nejasný. 

Za celý Scuk jsme registrovaní u SZPI (Státní zemědělská potravinářská inspekce) a tato registrace se vztahuje na všechna naše výdejní místa. Pokud provozujete Scuk v rámci vlastního podnikání, které podléhá registrací na podobných orgánech, je tam pak vyšší pravděpodobnost, že vám kontrola přijde. V tom případě by zboží ze Scuku mělo ideálně být oddělené od všeho ostatního (vlastní lednice a regály).

Pokud by vás kontaktoval živnostenský úřad v případě, že organizování nákupů nemáte jako svou podnikatelskou činnost, můžete je buď odkázat na nás (227 272 212), nebo jim vysvětlit, že sami nejste prodejci zboží, neboť prodejcem je vždy přímo farmář, že nevybíráte hotovost (vše je placeno předem) a že si nenecháváte vyplácet žádné peníze za organizování nákupů na účet, pouze sbíráte kredity na nákup, podobně jako se sbírají body například na čerpacích stanicích. 


Jak se vám tato odpověď líbí?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)