Jsou nějaká pravidla k názvům Skupin?

Ano. Je pro nás důležité, aby byla udržena základní tonalita také v rámci názvů Skupin. Zároveň vás však nechceme omezovat ve vaší autenticitě, proto body níže berte jako doporučení a pokud byste měli pádný důvod k nějaké výjimce, řešte to prosím na organizatori@scuk.cz.

Co je potřeba dodržet a proč?

  1. Scuk se nepíše verzálkami = SCUK ani malými písmeny = scuk

Jde o základní tonalitu značky a tady nelze dělat výjimky. Píše se vždy s velkým S na začátku a malými následujícími písmeny = Scuk / Scuk.cz.

www.scuk.cz nebo @scuk.cz: webové adresy, e-mail nebo značení profilu na Instagramu nebo Facebooku se vždy píšou malým písmem, tady na to značka vliv nemá

  1. Nepoužívejte verzálky (= velká písmena) ani pro celý název Skupiny = MOJE NÁKUPNÍ SKUPINA

V obecně uznávaných pravidlech je psaní více slov za sebou velkými písmeny považováno za nevychované, hrubé a v neposlední řadě při přirovnání k mluvené řeči - za křičení. Upoutat pozornost lze také jinak, například pomocí krásného úvodního nebo hlavního obrázku - tato grafika by měla také splňovat naše základní grafická pravidla, dodržovat tonalitu značky a podobně. S tvorbou vám rádi pomůžeme na e-mailu organizatori@scuk.cz.

  1. Nepoužívejte znaky a symboly

Ty se hodí spíše pro použití na sociálních sítích, neboť při použití na webu či v e-mailech se často může stát, že se na nekompatibilním zařízení nezobrazí správně a místo znaku se zobrazí třeba otazník. Pak z toho bude uživatel pouze zmatený a sdělení vůbec nepochopí. Také platí, že 1000 lidí, 1000 pohledů na věc. Znak jako takový je choulostivá záležitost, v jiné kultuře znamená úplně něco jiného a podobně to může vnímat také každý jednotlivec. Například obyčejná hvězda - pro někoho symbol naděje, pro jiného Vánoc a pro dalšího temné magie.

  1. Co obecně doporučujeme pro název použít? = Město Scuk

Například Roudnický Scuk, Královéhradecký Scuk atd. Případně pouze název města = Hradec Králové. Skupina ve městě již existuje? Pak například: Hradec Králové - Horní náměstí / Hradec Králové u Jany / BIO Hradec Králové (máte výdejnu ve zdravíčku) atd. Není možné mít dvě Skupiny se stejným názvem.

Název obce v názvu je skvělé poznávací znamení pro všechny - zákazníky, sklad, řidiče... Každý se rychle orientuje. Pokud bude název jen Scuk u Jany, není to ani autentické a ani to nic neprozradí na první dobrou. Pro města nepoužívejte zkratky = Scuk JBC u Jany, zvolte raději alternativu Jablonec n. Nisou u Jany. Ať to má aspoň trochu nějaké poetiky ;-)

Nezapomeňte, že název je omezený početem 50 znaků. Čím kratší název je, tím lépe si ho lidé zapamatují a budou o něm mluvit. Také vypadá a funguje mnohem lépe na propagačních materiálech, jako jsou letáky, PR články nebo bannery.

Také webová (url) adresa má svá pravidla. Zde také platí - Čím kratší, tím lepší. Pokud to lze, klidně jedno nebo dvě slova = www.scuk.cz/jablonec / www.scuk.cz/jablonec-mseno. Lidé si to lépe zapamatují a lépe to vypadá na propagačních materiálech. Pokud by byla adresa www.scuk.cz/jablonecky-scuk-u-prehrady-mseno-u-jany - nikdo si to nezapamatuje a na propagační materiály se to ani nevejde. Nepoužívejte pro url adresu kapitálky, čísla a diakritiku a nepouživejte ani scuk - je to zbytečné, vzhledem k tomu, že scuk už v základní url obsažen je.


Jak se vám tato odpověď líbí?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)